De kinderboerderij

boerderijKinderboerderij Erve 't Wooldrik is sinds 1996 een stichting en onderscheidt zich duidelijk van andere kinderboerderijen. Er wordt weinig gefokt en dieren die niet kunnen blijven worden ondergebracht bij particulieren. Nooit zal een dier naar de handel gaan. De dieren mogen hier oud worden. Op de boerderij is een grote verscheidenheid aan dieren aanwezig: hangbuikzwijntjes, geitjes, cavia's, schapen en fazanten. Over elke diersoort is informatie aanwezig zodat je kunt leren hoe met de dieren omgegaan moet worden. Het hele jaar door is van alles te zien op de kinderboerderij. 

Geschiedenis

De boerderij werd gebouwd in 1788. Het erf werd omstreeks 1900 gekocht door de familie ter Kuile, die er een villa liet bouwen als winterverblijf. In de zomer woonde de familie op het landgoed Smalbroek. Ook liet de familie er een groot park met een grote vijver aanleggen.

Het Wooldrik behoorde tot de oudste hofsteden in het essengebied rond het vroegere grachtenstadje Enschede. In 1828 werd de Gronausestraat aangelegd, waarvoor Napoleon ook al plannen had laten ontwerpen. Door het te verkopen, vooral voor de aanleg van wegen voor de stadsuitbreiding, is het grondbezit van het Wooldrik sterk afgenomen.

In het verbondingsregister van Twente van 1601 wordt het erf genoemd als bezit van de Graven van Bentheim. Later werdt het park met de gebouwen verkocht aan de familie van Heek. In de jaren ‘50 schonk deze familie het 6 hectare grote park aan de Gemeente Enschede, om zo te voorkomen dat dat het Wooldrik helemaal zou verdwijnen door de stadsuitbreiding. De Kleindiervereniging heeft er samen met de Gemeente Enschede een Kinderboerderij gerealiseerd.

 

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10:00 t/m 16:00u.

hr

hr

hr

Sponsoren en Donateurs

De kinderboerderij zou niet kunnen bestaan zonder de belangeloze bijdragen van onze sponsoren en donateurs. Daarom willen wij hen van harte bedanken voor hun steun.

 

hr

hr

facebook